2012-05-24 10:59:51• hírek • Kocsis Zoltán

Ne álicsátok meg a primárt!

Ha egy román párt román nemzetiségű polgármester-jelöltje magyarul kampányol, azt üdvözlendő tettként könyvelhetnénk el. Amennyiben viszont ez a plakát tele van helyesírási hibákkal, az már több mint gáz! Már-már felháborító!

Mivel Szatmárudvariban az RMDSZ, az előző négy év kormánykoalícióját megtartva, a PDL-vel kötött választási szövetséget a polgármesteri (és az alpolgármesteri) tisztségért folytatott harcban, Pop Dumitru Dorelnek remek ötlete támadt: magyar nyelvű transzparensekkel próbál magyar szavazatokat szerezni.

Az ötlet azonban visszájára sült el, aminek az oka maga az USL-és polgármester! A plakáton ugyanis, amit csak el lehetett rontani, azt el is rontották. „Ne álicsátok meg! Pop Dumitru Dorel Egy polgármester hosszutávon" áll a plakáton.

A szöveg szerzője mit sem foglalkozott azzal, hogy „állítsák" ige két „l" és hosszú „í", a hosszú távon pedig hosszú „ú" és külön is kell írni. Szatmárudvari község közel ötezer lakosának 20%-a, azaz közel ezer lakosa magyar. Csak akadt volna valaki, aki le tudja írni helyesen a szöveget...

Máj incseárka, domnu primár!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: